Dairy Data WarehouseResource planning

Dairy Data Warehouse
wereldwijde resource planning

Verregaande inzage in diergegevens




De agri-sector digitaliseert in een hoog tempo. De behoefte om met een meer data gedreven aanpak efficiënter, transparanter en veiliger te produceren is sterk aanwezig bij het boerenbedrijf (1).

(1) Bron: ING. (Oktober, 2020). Thema update Food & Agri.

Een toonaangevende speler die daaraan gehoor geeft is Dairy Data Warehouse (DDW). DDW is gespecialiseerd in dataservices voor de zuivelmarkt. Denk aan voederadviseurs, (genetica) dienstverleners, zuivel verwerkende partijen en de farmaceutische industrie inclusief dierenartsen.  Samen met Sycade ontwikkelde DDW een volledig resource planningsysteem gekoppeld aan het DDW-platform.

Lees verder onder de knop of ontvang de case als PDF in je mailbox.


Ontvang deze case als PDF

Key issues en oplossingen

  • Multidisciplinair team
  • Synergie techniek en know-how
  • Ontwikkeling KODA platform
  • OTAP ontwikkelstraat
  • Communicatie met overheid
  • Logging- en rapportagesysteem
  • Tooling voor melkveehouders
  • Koppeling DDW database

Vraag vanuit de klant

De vraag om deze resource planner kwam in 2017 van een grote externe relatie. De klant vroeg om software die zeer veel maatwerk behoefde. De vraag was wel degelijk aan de business van DDW gelieerd, maar dermate specifiek dat de software volledig opnieuw ontwikkeld moest worden.

Het generiek opzetten van het systeem was randvoorwaarde om eventuele uitrol naar andere klanten mogelijk te maken, echter de potentie was op dat moment nog onbekend. DDW stond voor een keuze: intern de schaarse ontwikkelcapaciteit vrijspelen voor dit project, of een partner zoeken die eerder met dit bijltje heeft gehakt. Zo kwam in november van 2017 de samenwerking met Sycade tot stand.

De oplossing

De eerste stap in dit project was het klein maken van de verschillende klantwensen. “De vraag van onze klant was in het begin nog té abstract om technisch tot uitvoer te komen.”, aldus Roel Roelofs (Manager Product Management & Development, DDW).

“Daarom zijn we begonnen met het samenstellen van een multidisciplinair ontwikkelteam waarin functionele mensen van DDW en technische mensen van Sycade de klantwens volledig ontleedden.” 




De combinatie van functionele marktkennis en technische expertise bleek een gouden greep. Het team ontwikkelde een sterk fundament voor wat in de jaren daarna ontwikkeld zou worden tot het ‘KODA-platform’ (hierna: KODA).

Inmiddels staat er bij DDW een effectieve ontwikkelomgeving, waarin via een OTAP-straat gecontroleerd software naar productieomgevingen wordt gebracht. Ook zijn er duidelijke werkafspraken en is er regievoering op softwareontwikkeling.

Samenwerken

In de gesprekken tussen DDW en Sycade komt één onderwerp steevast terug: de synergie tussen de twee bedrijven.

De specialisten van beide partijen weten elkaar feilloos te vinden. Sycade groeit binnen de organisatie van DDW en niet alleen vanwege de technische know-how: “Je merkt dat de ontwikkelaars van Sycade meer kunnen dan alleen software development. Ze denken ook functioneel mee en weten hoe ze hun boodschap moeten overbrengen aan mensen zonder technische achtergrond."

"Dat laatste is voor het functioneren van KODA heel belangrijk, want bij onze afnemer is kennis van automatisering slechts beperkt aanwezig”, legt Roelofs uit.

Het resultaat

Met KODA is een krachtig systeem opgeleverd waarin de klant meer kan dan alleen resourceplanning. Inmiddels zijn ook elementen als de communicatie met overheidsdiensten en logging en validatie van deze integraties beschikbaar inclusief een volledige rapportage tool voor de melkveehouders.

Eén van de belangrijkste resultaten van dit project is echter de flexibiliteit die KODA inmiddels heeft binnen een sterke generieke opzet. Het project kwam van een zeer abstracte vraag; maar door de samenwerking tussen DDW- en Sycade-teams én de solide architectuur is KODA inmiddels een multi-inzetbare oplossing met een brede marktpotentie.

Roelofs besluit: “Er staat nu een stabiel en flexibel systeem waar onze klant plezierig mee werkt; en dat is voor ons het allerbelangrijkste.”

Succesvolle livegang ondanks COVID19




KODA moest live op 30 maart 2020, midden in de eerste ‘coronagolf’. Maar dat stopte de twee bedrijven niet om van de live-gang een succes te maken.

Samen met de klant werkten ontwikkelaars van DDW en Sycade onvermoeibaar door aan een succesvolle lancering. Roelofs: “Toen we ‘live’ gingen tijdens corona zag ik de ongekende betrokkenheid van de jongens van Sycade. Mensen werkten weekenden door en waren in aanloop naar de 30e dag-en-nacht bezig met KODA.”

Die gezamenlijke energie maakte dat de beperkingen rond corona uiteindelijk geen enkel negatief effect hadden op het in gebruik nemen van het systeem, waardoor KODA  succesvol gelanceerd werd.

Resource planning
Resource planning
Resource planning
Resource planning
Resource planning
Wat we
voor jou kunnen
doen?
Onze .NET oplossingen laten zich over het algemeen niet in een paar regels uitleggen.

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laat dan je gegevens achter en omschrijf je vraag. We nemen snel contact met je op!

Je kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen, mailen of Whatsappen.
Whatsapp
Whatsapp
met ons
Sycade maakt gebruik van cookies. Om je gebruikerservaring op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Wil je een optimaal werkende website? Klik dan op ‘Accepteren’. Bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring.